Payment with Klarna

Visningsträdgården och handelsträdgården

Visningsträdgården- Kulturhistoria, snittblommor och ett paradis för pollinerare 

Trädgården är under uppbyggnad och här hittar du en mängd olika växter såsom perenner, träd, buskar och lökväxter. Just nu finns ett 20-30tal olika pioner, tulpanträd, näsduks- och snödroppsträd samt ett tiotal olika magnolior. På våren finns ett stort antal vårblommande lökar. Här finns också en snittblomsodling med ett sextiotal olika dahlior och sommarblommor. Räkna med att se både klara samt pågående projekt i en levande trädgård. Här odlas med stort fokus på lång och varierad blomningstid i trädgården för att gynna våra pollinerare och trädgårdsvänner. Det finns en mindre fruktlund med högräsmatta och en lökäng för våra insekter. Platsen är magiskt vacker när äppleträden står i blom och narcisserna blommar under.

Öppettider: Visningsträdgården är öppen vissa helger under säsong för "öppen trädgård" där allmänheten är välkommen att strosa runt. För aktuella öppettider: se sociala medier, Instagram: humlets.tradgard.design och Facebook: Humlets Trädgård & Design.

Vi tar gärna emot trädgårdsföreningar och trädgårdsintresserade grupper för att visa upp trädgården, våra odlingar och prata trädgård. Maila förfrågningar till: [email protected]


Handelsträdgår´n

Humlets Trädgård & Design är en småskalig handelsträdgård mitt i stan i Mariestad. Belägen i den gamla kvarnmästarbostaden som är uppförd under 1850-talet och granne med den anrika stadskvarnen. I handelsträdgården finns ett brett sortiment av perenner, säsongsväxter, pioner, klematis och vårt egenodlade växtmaterial som tomater och gurka. Du finner även buskar, träd, trädgårdstillbehör och gårdens egenproducerade buketter från den egna snittblomsodlingen, samt enklare fika. Vi tar även emot beställningsuppdrag på buketter till företag, evenemang och bröllop (måste bokas i god tid).
Öppettider: fysisk butik just nu säsongsstängt. Öppnar åter våren 2024, runt påsk. Webbutik öppen för beställning av dahlior.

Guidning erbjuds på svenska och engelska. Det finns plats för medhavd fika. Alldeles utanför husknuten finner du ån Tidan och dess kvillar som är ett skyddat biosfärområde och ett fint strövområde. I grusytan vid entrén kan det vara lite besvärligt med rullator, men i övrigt är det gräsmatta och större ytor som är lätt att komma fram på. Parkering finns, men ingen gästtoalett. Hundar är välkomna i kort koppel. Parkering för bil och buss finns.

Hitta till oss: vi finns mitt i centrala Mariestad på adress: Kvarngatan 4.

Välkommen att följa oss på sociala medier, Instagram och Facebook för uppdateringar kring aktuella öppettider, öppen trädgård och nyheter i butiken.